Неподалік Бахмута загинули двоє військових із Харківщини

Україну захищали жителі Роганської та Богодухівської громад.

Громади попрощалися із захисниками.

Військовослужбовець Віталій Варченко загинув 16 березня 2023 року неподалік села Хромове у Бахмутському районі. Захисник мешкав у Роганській громаді Харківського району. В останню путь його проводили 13 липня у селищі Рогань.

«Життя солдата завжди повне небезпеки та ризику, але це не зламало дух Віталія Варченка. Він проявляв непохитну відвагу та вірно служив під прапором України. Хай його жертва нагадує нам про необхідність об’єднатися, підтримати військових та докласти максимум зусиль, щоб забезпечити мир і свободу на нашій землі», — зазначили у Роганській селищній раді.

Фото: Роганська селищна рада

Вячеслав Лиманський став на захист України у 2022 році. Служив на посаді заступника командира бойової машини — навідника-оператора. 7 липня 2023 року загинув від снайперської кулі біля села Хромове у Донецькій області. Попрощалися із бійцем 12 липня. Його поховали на Алеї Героїв у Богодухові.

«Проводжаючи відважного воїна в останню путь, рідні, близькі, друзі та побратими загиблого згадували його як світлу, чуйну та надійну людину. У цей надзвичайно важкий час ми низько схиляємо голови у скорботі та висловлюємо щирі співчуття родині Героя», — зазначили у Богодухівській міській раді.

Скрін: Богодухівська міськрада

Як писав KharkovNEWS.info, 7 липня на війні загинув співробітник «Слобідського краю» Олег Куперман. Це сталося на сході Харківської області.

Джерело

Новости Харькова