«Не віддамо ні Харків, ні Донбас», — Зеленський

Президент відреагував на критику щодо контрнаступу.

За словами президента, російські окупанти розраховують на перекидання українських підрозділів зі сходу, проте Україна цього робити не буде.

У середу 23 серпня на пресконференції Президент України Володимир Зеленський відповів на критику американських військових експертів, які заявили, що українські сили та вогневі засоби начебто розподілені неправильно і їх потрібно зосередити на головному фронті контрнаступу на півдні. Про це пише «Українська правда» з посиланням на пресконференцію.

Президент пояснив, що на сході країні знаходиться велике скупчення окупантів. І якщо підрозділи Збройних сил України перекинути в інше місце, то росіяни зможуть захопити українську землю. Тому Україна не забирає звідти сили, свої міста вона не збирається віддавати ворогу.

«У нас є схід. Хтось розуміє з фахівців, скільки там людей, скільки окупантів знаходиться на сході? Приблизно 200 тисяч! Пропозиція така: давайте візьмемо звідти наші Збройні сили, і кудись їх перекинено. Не хочу говорити, куди, наприклад, там, де це нам бажано, нам це потрібно. Думаю так, після цього буде наступне: пару днів Слов’янськ, Краматорськ, далі вони (окупанти) підуть на Павлоград, Дніпро, відріжуть береги. Ми не віддамо ні Харків, ні Донбас, ні Павлоград, ні Дніпро. І саме так. І нехай всі аналітики світу на це навіть не розраховують», — сказав Володимир Зеленський.

Зазначимо, 22 серпня американське видання The New York Times опублікувало матеріал про український контрнаступ. У ньому йдеться про те, що американські стратеги та офіційні особи США начебто заявляють про неправильно розподілені українські сили та вогневі засоби. Військові експерти США радять Україні зосередитися у напрямку Мелітополя.

«Американські стратеги вважають, що українські війська занадто розосереджені, тому їх необхідно зосередити на головному фронті контрнаступу на півдні», — пише видання.

Як писав KharkovNEWS.info, російські окупанти активізувалися на Куп’янському напрямку. У Міноборони України зазначають: це реакція ворога на успішне просування ЗСУ на Бахмутському напрямку. Загарбники хочуть відволікти сили української армії на інших напрямках.

Джерело

Новости Харькова