Навчання за партами планують відновити у 24-х школах Харківщини

Для цього потрібні захисні споруди, які відповідають державним будівельним нормам.

Із 1 вересня 2024 року офлайн-навчання планують поновити у 24 закладах загальної середньої освіти Харківської області.

Це заклади освіти, розташовані на півдні Харківщини, у Лозівському та Красноградському районах. Однак поки можливість поновлення навчання лише розглядається, остаточного рішення наразі не ухвалено. Усе буде залежати від безпекової ситуації та наявності захисних споруд, які відповідають усім будівельним нормам. Зараз департамент науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації з’ясовує, скільки дітей зможуть прийняти школи. Про це пише «Суспільне» з посиланням на директорку департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації Ольгу Безпалову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витримати С-300. Харків, Пісочин та Люботин наввипередки будують перші школи під землею

«Таке навчання може розпочатися за безпекових умов, якщо у закладі є укриття, яке побудоване відповідно до Державних будівельних норм. Зараз ми опрацьовуємо питання щодо кількості дітей, які зможуть почати навчання офлайн. Наприклад, є школа, в якій є укриття, що відповідає вимогам. У деяких поруч — немає. Ми маємо питання, яку кількість дітей цей заклад може додатково прийняти до себе. Можливо, це робота у дві зміни. Одночасно з цим ми опрацьовуємо питання, як дітей довезти. Зараз працюємо над придбанням автобусів», — розповіла Безпалова.

За словами очільниці департаменту науки і освіти ХОВА, зараз також упорядковують проєктно-кошторисну документацію по будівництву або капремонту захисних споруд. Планується, що до десяти шкіл отримають нові захисні споруди, в інших зроблять ремонт.

Як писав KharkovNEWS.info, 14 грудня на нараді із заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимуром Ткаченком заступник голови ХОВА Євген Іванов повідомив, що розглядається можливість запуску офлайн-навчання у Красноградському та Лозівському районах.

Джерело

Новости Харькова