Наркомани торгували метадоном на Харківщині

Чоловіки приховували, що отримують рецепти в інших медзакладах.

Наркозалежні рік обманювали медзаклади, аби отримувати рецепти на придбання метадону.

9 жовтня у місті Лозова викрили та затримали трьох наркоторговців, коли вони перевозили чергову партію незаконно купленого метадону. Слідчі встановили, що чоловіки є наркозалежними. Вони вигадали схему незаконного отримання та продажу наркотиків.

Чоловіки проходили замісну підтримувальну терапію у Дніпрі. Під час терапії їм видавали рецепти для придбання метадону. Вони вирішили обманути медиків та звернулися одразу до декількох медзакладів за рецептами, при цьому отримання рецептів в іншому медзакладі приховали.

«Встановлено, що підозрювані були «пацієнтами» одразу п’ятьох клінік, розташованих у Дніпрі. Зловмисники отримували за відпрацьованою схемою метадон кожні десять днів та перевозили його в Лозову, де збували іншим наркозалежним особам, розкладаючи закладки по місту. Їхня злочинна діяльність продовжувалась близько року», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

В учасників схеми провели обшуки. Під час них знайшли близько 20 блістерів із метадоном, рецепти з різних медзакладів та гроші. Усім трьом чоловікам оголосили підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, незаконний збуту наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Зловмисники перебувають під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, правоохоронці з Харківщини вимагали гроші з наркозалежних. Схему створив на початку 2021 року ексспівробітник Національної поліції. Йому «допомагали» 11 співробітників поліції, у яких була оперативна інформація, тому вони знали, де будуть «жертви», і робили засідки.

Джерело

Новости Харькова