Начальник харківського ізолятора отримав два мільйони гривень за «мертві душі»

"Підлеглі" віддавали гроші, а роботу не виконували.

Начальник дозволив підлеглим не виходити на роботу та отримувати зарплатню за умови, що ті будуть віддавати йому половину грошей.

Слідчі завершили досудове розслідування щодо ексначальника ізолятора тимчасового тримання у Харкові та шести його підлеглих, які майже за два роки привласнили понад два мільйони гривень від держави. Обвинувальний акт передали до суду.

За даними слідства, начальник ізолятора домовився із підлеглими про те, що ті будуть отримувати зарплатню, при цьому не виходитимуть на роботу. Умовою було те, що підлеглі мали віддавати начальнику 50% зарплатні. Гроші співробітники ІТС відправляли на картки дружини начальника ізолятора або віддавали йому готівку на руки.

«Така схема діяла близько двох років. Поки фігуранти офіційно були в штаті працівників ізолятора, вони займалися своїми особистими справами, зокрема, один з них працював таксистом», — розповіли у Державному бюро розслідувань.

Ексначальника ізолятора та його підлеглих обвинувачують за ч. 3 і 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб та вчинене повторно у великих розмірах) і ч. 1 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до восьми років тюрми.

Усі учасники схеми звільнені.

Як писав KharkovNEWS.info, керуючий банкрутством привласнив 380 гектарів «наукових» земель неподалік Харкова. Чоловік привласнив землі дослідного господарства, яке входило до складу Національної академії аграрних наук (НААН).

Джерело

Новости Харькова