На заступницю Терехова склали протокол через російську мову

Тарас Кремінь перевірив дотримання закону про мову у міськраді.

Тарас Кремінь склав акт і протокол щодо недотримання мовного закону Тетяною Таукешевою.

До уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя звернулися із питанням про перевірку виконання закону про мову у Харківській міській раді. Наприкінці грудня минулого року Кремінь видав наказ про здійснення державного контролю за застосуванням державної мови Харківською міськрадою. Під час перевірки виявили, що мовний закон порушила заступник харківського міського голови — директор департаменту бюджету та фінансів міськради Тетяна Таукешева. Тарас Кремінь виписав акт і протокол. Лист від Кременя опублікували у Telegram-каналі «Деколонізація. Україна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд скасував штраф Терехову за російську мову в соцмережах

«За результатами здійснення заходів державного контролю встановлено факт порушення частини першої статті 12 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» заступником харківського міського голови — директором департаменту бюджету і фінансів Харківської міської ради Таукешевою Т. Д., про що складено акт та протокол», — повідомив Кремінь.

За яких саме обставин і коли відбулося порушення, мовний омбудсмен не поточнив.

Уповноважений із захисту державної мови зазначив, що постійно контролює питання, пов’язані  з порушенням прав українців на отримання інформації та послуг державною мовою.

Лист: «Деколонізація. Україна»

Як писав KharkovNEWS.info, Харківська область — антилідер за порушеннями мовного закону. Жителі регіону за рік написали понад 500 скарг мовному омбудсмену.

Джерело

Новости Харькова