На Харківщині відмовляються від вуличного освітлення

Світло не вмикатимуть у багатьох населених пунктах.

На території Близнюківської та Лозівської громад не працюватимуть вуличні ліхтарі.

Через дефіцит електроенергії в енергетичній системі Близнюківська громада вирішила відмовитися від вуличного освітлення. Ліхтарі на вулицях не працюватимуть відсьогодні, 22 квітня. Про це повідомили на офіційній сторінці Близнюківської селищної ради у Facebook.

«Сподіваємося, це тимчасово. Рішення обумовлене складною ситуацією в енергосистемі. Будьте заощадливими», — звернулися у селищні раді.

Вуличне освітлення не вмикатимуть у Лозівській громаді, аби заощадити бюджетні кошти та зменшити навантаження не енергосистему. Світла на вулицях не буде від сьогодні. Рішення щодо роботи вуличних ліхтарів у Лозовій та старостинських округах переглянуть згодом.

«Рішення ухвалили, зважаючи на складний стан на комунальних підприємствах та задля економії бюджетних коштів, які направлять на вирішення більш нагальних проблем громади, зокрема підтримку захисників. До того ж це дасть можливість зменшити споживання електричної енергії та знизити навантаження на пошкоджену ракетними обстрілами енергетичну інфраструктуру», — пояснили у Лозівській міській раді.

Зазначимо, до Близнюківської громади входять 97 населених пунктів, на території Лозівської громади знаходиться 91 населений пункт.

Нагадаємо, у Харкові вимкнули вуличне освітлення ще після російського масованого удару 22 березня по об’єктах енергетичної інфраструктури.

У Красноградській громаді та місті Балаклія (Ізюмщина) вуличне освітлення не працює з 8 квітня. Ліхтарі відключили, щоб заощадити електроенергію. Рішення діятимуть, поки ситуацію з електроенергією у регіоні не стабілізують.

Як писав KharkovNEWS.info, до середи 24 квітня у Харкові та області діє новий графік погодинних відключень електрики. У графіку прописані дванадцять черг, у кожній електропостачання мають припиняти на три години, однак можуть траплятися аварійні відключення.

Джерело

Новости Харькова