На ремонт будинків у Чугуєві без тендерів витратили 20 мільйонів гривень

Комунальники уклали 14 угод.

Угоди на проведення ремонтів у пошкоджених внаслідок російської агресії будинках уклали без відкритих торгів.

Протягом жовтня-листопада Комунальне житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство Чугуєва уклало 14 угод на проведення ремонтів у будинках.

Про це Харківський антикорупційний центр дізнався під час моніторингу системи “Prozorro”.

«Всі угоди уклали без проведення відкритих торгів, прямими договорами. Тобто комунальники самі обирали підрядника і погоджували кошториси, які до “Prozorro” не завантажили», — зауважили експерти.

Здебільшого угоди стосуються ремонту пошкоджених обстрілами покрівель будинків.

11 підрядів на загальну суму понад 16 млн грн отримало ТОВ “Дорстрой монтаж Київ”. Десять будинків знаходяться безпосередньо у Чугуєві, ще один у селищі Кочеток по вулиці Гагаріна, 22.

У Чугуєві мають відремонтувати будинки за такими адресами: провулок Сосновий,1; Авіатор, 161; вулиця Горішного, 140; площа Аграрна,8; вулиця Старонікольська, 45; вулиця Харківська, 141; Харківська, 1; Харківська, 1Б; Гвардійська, 12, Гвардійська, 5.

Улітку комунальники звітували, що виконали поточний ремонт покрівлі у будинку на  пл. Аграрній, 8. Підрядників у дописі не зазначали.

Аналітики ХАЦ не виключають, що покрівля була пошкоджена уже після серпневого ремонту.

ТОВ “Дорстрой монтаж Київ” дійсно мав відношення до столиці. Підприємство зареєстровано у селі Кам’яна Яруга поряд із Чугуєвом, засновницею вказана Алла Худякова, директором Сергій Бурлака.

За адресою реєстрації підприємства є кілька фірм, що мали чи мають назву “Дорсервіс”. Серед власників цих фірм є Анатолій та Світлана Тунік та Денис Чаговець. За даними сайту “Наші Гроші”, Тунік був відомий як партнер Євгена Прусенка за ТОВ “Євродорінжпроект”. Після обрання Януковича президентом Прусенко був радником голови “Укравтодору” Володимира Демішкана, а у 2013 році сам очолив “Укравтодор” і займав посаду до березня 2014 року.

Тунік невдало балотувався до Харківської облради у 2015 році від БПП “Солідарність”.

Анатолій Чаговець у 2015 році йшов де Чугуївськой райради від “БПП “Солідарність”, але не обрався.

Ще два будинки по вулиці Харківській відремонтує ТОВ “Гарант Буд Україна”. Це будинки по вулиці Харківській, 27А та 122. Загальна вартість цих ремонтів 2,84 млн грн.

Фірма записана на Олександра Холошу, Дмитра Бутова та Дмитра Нікуліна. Ці підприємці з найближчого оточення міського голови Чугуєва Галини Мінаєвої. 

У будинку по вулиці Дружби, 7А мають замінити вікна та провести ремонт балконів. Роботи за 1,25 млн грн виконуватиме ФОП Леонтьєва Наталія Миколаївна. Вона була засновницею фірми “Смарт Строй Девелопмент”.

Зараз ця фірма належить Самвелу Мурджаняну. Це не вперше люди з оточення Мурджаняна отримують підряди на ремонти у Чугуєві. Раніше комунальники укладали угоду з Антоном Самусєвим.

«Колись Самусєв та Мурджанян разом заробляли на прикрашанні площі Свободи у Харкові до новорічних свят», — нагадали у ХАЦ.

Як писав KharkovNEWS.info, на ремонті школи у Харкові завищили ціни. Ремонтуватиме школу підприємство з оточення ексзаступника мера Харкова.

Джерело

Новости Харькова