На НМТ-2023 очікують близько 20 000 одинадцятикласників із Харківщини

Одинадцятикласники можуть вступати до вишів, склавши національний мультипредметний тест.

Організатори очікують, що цьогоріч на Харківщині кількість випускників шкіл, які бажають здавати НМТ, буде трохи більше, ніж 2022 року.

В Україні стартувала реєстрація на Національне мультипредметне тестування, яка триватиме до 3 травня. Після цього у регіональних центрах розпочнуть розподіл дітей між екзаменаційними центрами. Очікується, що близько 20 000 одинадцятикласників із Харківщини братимуть участь у НМТ-2023, майже половина з них проживає в регіоні. У 2022 році трохи менше 20 000 випукників шкіл подавали заявки.

Цього року обов’язковими для всіх випускників є два предмети: математика й українська мова, третій обирають з переліку (історія України, іноземна мова, фізика, біологія, хімія). За три дні, що триває подача заявок на НМТ-2023, абсолютним лідером стала саме історія. До 7 травня абітурієнт зможе внести зміни у власному кабінеті на сайті НМТ-2023, уже після цього організатори почнуь розподіл 11-класників між тимчасовими екзаменаційними центрами. Скільки їх буде на Харківщині, поки що невідомо, рішення про це має затвердити голова ХОВА. Минулого року їх було п’ять. Основна сесія НМТ стартує за два місяці, 5 червня.

«НМТ проводиться в Україні вдруге. Україні вдалося перейти від паперових носіїв на електронний формат оцінювання знань. Це було непросто, але кожний із 20 000 випускників зміг отримати змогу для вступу до вишу. Чим відрізняється НМТ цього року. На проходження НМТ відводиться 180 хвилин, але таймінгу для кожного предмету не буде: до окремих завдань 11-класники зможуть повертатися у будь-який момент», — пояснив особливості тестування директор регіонального Центру оцінювання якості освіти на Харківщині Олександр Сидоренко.

Цього року змінилася система нарахування балів: якщо минулого року достатньо було просто прийти, щоб отримати 100 балів, то зараз за це дають тільки 10% балів. Якщо 40 завдань у предметі, то треба набрати 4% правильних відповідей, і тільки тоді абітурієнт набирає мінімум.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення навчання у Харківській області відбувається тільки онлайн.

Джерело

Новости Харькова