На Харківщині змусили трьох боржників сплатити дітям пів мільйона гривень аліментів

Не хотіли платити аліменти жителі Кегичівської, Балаклійської громад та Харкова.

Загальна сума стягнутих коштів склала 471 000 гривень.

Виконавці Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України змусили трьох жителів Харківської області сплатити своїм дітям аліменти. У Кегичівській громаді батька зобов’язали повернути 86 000 гривень, заборгованих доньці. Чоловік не платив аліменти, поки на його рахунки не наклали арешт.

Наступний боржник був у Балаклійській громаді. Чоловік погасив заборгованість у сумі більше ніж 135 000 гривень. Гроші він заборгував синові.

Ще понад 250 000 гривень виконавці стягнули з арештованих рахунків харків’янина. Чоловік тривалий час не хотів надавати аліменти дитині. Співробітникам Індустріального відділу державної виконавчої служби вдалося стягнути з нього гроші . Загалом у регіоні стає менше неплатників аліментів. 

«Забезпечення фінансових інтересів дітей незмінно перебуває в полі зору державних виконавців Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. До речі, на Харківщині кількість неплатників аліментів зменшується як в обласному центрі, так і в районах», — розповіли у Східному міжрегіональному управлінні Мін’юсту.

Зазначимо, якщо людина не платить щомісячно аліменти, то на неї накладають штраф. За рік несплати передбачено 20% штрафних санкцій, за два роки  30%, за три — 50%. Під час війни санкції продовжують діяти.

Як писав KharkovNEWS.info, у серпні з харків’янина стягнули майже 560 тисяч гривень заборгованих аліментів. Чоловік не платив аліменти двом дітям. Значну частину цієї суми склав штраф за тривале ігнорування чоловіком своїх обов’язків.

Джерело

Новости Харькова