На Харківщині ув’язнили чоловіка за секс із неповнолітніми дівчатами

Спочатку чоловікові дали умовне покарання, однак прокурори подали апеляцію.

П’яний залізничник вступив із дівчатами у статевий акт попри їхній вік.

Харківський апеляційний суд скасував вирок першої інстанції та призначив 29-річному чоловікові, який мав секс із неповнолітніми дівчатами, нове покарання. Чоловіка позбавили волі на три роки.

Нагадаємо, чоловік, якому винесли вирок, — уродженець селища Орілька Лозівського району, перебуває у цивільному шлюбі, працює монтером колії виробничого підрозділу «Красноградська дистанція колії» «Південна залізниця».

За даними слідства, 27 лютого 2023 року увечері чоловік розпивав алкоголь із двома неповнолітніми та малолітньою. Увечері за згодою усіх він відвіз дівчат до себе додому, після чого вступив у статевий акт спочатку із 14-літньою дівчиною, потім із 15-річною.

30 червня 2023 року Лозівський міськрайонний суд Харківської області виніс чоловікові вирок. Йому призначили покарання у вигляді трьох років ув’язнення, однак зі звільненням від відбування покарання на три роки. У суді чоловік повністю визнав себе винним і щиро розкаявся. Сказав, що знав про вік дівчат. 

Винним чоловіка визнали за ч. 1 ст. 155 (вчинення дій сексуального характеру з особами, які не досягли шістнадцятирічного віку) Кримінального кодексу України. Проте прокуратура не погодилася із рішенням та подала апеляцію, її задовольнили.

«Прокурори аргументували, що вирок суду є незаконним через невідповідність призначеного судом покарання ступеня тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого. Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Харківського апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокуратури. Вирок суду першої інстанції скасовано в частині призначення покарання. В апеляційній інстанції зловмисник отримав нове покарання — три роки позбавлення волі», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як писав KharkovNEWS.info, на підприємстві у Харкові зґвалтували жінку. Підприємство знаходиться в Індустріальному районі.

Джерело

Новости Харькова