На Харківщині важко поранений волонтер

Євгена Саніна перевезли до харківської лікарні.

Окупанти відкрили вогонь під час евакуації людей з Дворічної.

Це сталося увечері 13 квітня, коли Євген Санін їхав машиною забирати людей із небезпечних місць.

«Внаслідок обстрілу поранення зазнав 47-річний волонтер, який допомагав здійснювати евакуацію населення. Госпіталізований у важкому стані. Зараз медики борються за його життя», — повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Євгена Саніна спочатку доправили до Куп’янської лікарні, а увечері його вдалося перевезти до Харкова. За словами керівника Центру екстреної медичної допомоги Віктора Забашти, у волонтера множинні уламкові поранення

«Стан важкий, поранення уламкові», — сказав Забашта.

Нагадаємо, окупанти постійно гатять по Дворічній. За словами керівниці ДВА Галини Турбаби, селище «стирають з лиця землі». 

У Дворічанській громаді деокуповані 27 населених пунктів, 28 — ще перебувають під тимчасовою окупацією, лінія фронту розрізає громаду, тому вся територія знаходиться у зоні активних бойових дій. Евакуація звідти розпочалася ще у вересні, коли було більш-менш спокійно. Однак люди не хотіли виїжджати в інші населені пункти. Здебільшого мешканці Дворічної — пенсіонери. На сьогодні з Дворічної вдалося евакуювати майже всіх мешканців.

Джерело

Новости Харькова