На Харківщині сталися два підриви на мінах

Обидва випадки трапилися в Ізюмському районі.

Минулої доби на Харківщині сталося два підриви на мінах.

Першого листопада у селі Піски-Радьківські Борівської громади підірвався 35-річний чоловік. Він отримав поранення від протипіхотної міни, яка вибухнула на його подвір’ї. Про це повідомили у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

«Ймовірно, це була протипіхотна міна ПФМ-1 «Пелюстка». Внаслідок вибуху у чоловіка поранено палець на лівій нозі. Наразі постраждалий перебуває у лікарні», — розповіли рятувальники.

Близько 15:20 в Ізюмському районі стався другий підрив. Комбайн працював у полі між селищами Андріївка та Покровське у Донецькій громаді та підірвався на протитанковій міні.

Жителів Харківської області закликають бути максимально обережними та не пересуватися невідомими й неперевіреними ґрунтовими шляхами, лісами полями та іншими відкритими просторами, особливо на територіях, де велися активні бойові дії або які перебували під окупацією. При виявленні підозрілих предметів потрібно одразу телефонувати рятувальникам або поліцейським за номерами телефонів: 101, 102 або 112.

Як писав KharkovNEWS.info, 31 жовтня у селі Велика Комишуваха Барвінківської громади (Ізюмський район) підірвався 60-річний чоловік. Він перебував на своєму подвір’ї, коли здетонував невідомий вибуховий пристрій.

Джерело

Новости Харькова