На Харківщині ремонтують «трасу життя»

Траса Київ — Харків — Довжанський зруйнована.

На повне відновлення дороги немає грошей.

У Харківській області частково ремонтують трасу М-03 сполученням Київ — Харків — Довжанський. Ця дорога є важливою для прикордонних і прифронтових районів, нею проходять гуманітарні вантажі та автівки медиків. Траса зруйнована, проте повністю відновити її наразі неможливо, на це немає достатньо коштів. Тому дорожники усувають ями. Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

«Нинішня зима, що супроводжувалася істотними перепадами температури та її постійними переходами через 0°, остаточно зруйнувала одну з найважливіших дорожніх артерій області — трасу М-03 Київ — Харків — Довжанський, — розповіли у Службі відновлення. — Підрядні організації Служби вже навіть за несприятливих погодних умов почали невідкладні роботи з аварійної ліквідації ямковості. Поки що це єдиний доступний варіант експлуатаційного утримання, враховуючи відсутність сталого фінансування».

Дорожники підвозять асфальтобетонну суміш та розкладають її в оброблені та вирізані заглиблення, після цього трамбують. Водіїв просять звертати увагу на те, що на трасі проводить ремонт, і бути обережними.

«Коли погодні умови стануть сприятливими, ліквідація ямковості носитиме масовий характер. Під час роботи намагаємося враховувати інтенсивність руху, аби не наражати на небезпеку дорожників та спричиняти мінімум незручностей водіям. Просимо всіх учасників руху зважати на дорожні знаки, що попереджають про проведення ремонтних робіт, знизити швидкість та бути обережними й уважними», — звернулися у Службі відновлення.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, на засіданні Ради оборони звернулися до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо траси М-03. Після зими відрізок цієї дороги поблизу Валок повністю зруйнований. Харківська обласна військова адміністрація просить допомогти провести ремонт на трасі.

Джерело

Новости Харькова