На Харківщини проводили в останню путь бійця, який отримав важкі поранення на війні

Михайло Устименко проходив довготривале лікування.

Михайло Устименко служив в АТО, під час повномасштабного вторгнення знову став на захист України.

9 червня у Дергачівській громаді Харківського району проводили в останню путь військового Михайла Устименка. Він був важко поранений на війні, проходив лікування та реабілітацію, але його серце зупинилося 7 червня.

«Під час виконання бойового завдання чоловік отримав тяжкі поранення, переніс операцію на спині зі встановлення титанових пластин. На жаль, після довготривалої реабілітації чоловік помер», — розповів начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко.

Народився Михайло Устименко у селищі Золочів, більшу частину життя мешкав у місті Дергачі, там закінчив школу й працював, входив до складу добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Із 2017 по 2018 роки захищав Україну в зоні АТО та ООС.

Після початку повномасштабного вторгнення знову долучився до Збройних сил України. Обіймав посаду командира відділення 113-ї бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Михайла Устименка згадують як чесну та порядну людину. Поховали бійця на Солофонівському кладовищі у Дергачах.

Як писав KharkovNEWS.info, на війні загинув викладач, режисер, драматург і поет із Харкова Микита Калембет. Він брав участь у розмінуванні Харківської області, потім як сапер відправився на лінію зіткнення.

Джерело

Новости Харькова