На Харківщині проводили в останню путь бійця 92-ї бригади

Захисникові було 54 роки.

Юрій Рудік захищав Україну під час ООС та повномасштабного вторгнення.

У Дергачівській громаді поховали захисника Юрія Рудіка, який загинув 30 січня на Бахмутському напрямку. Про загибель захисника стало відомо лише зараз.

За інформацією начальника Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслава Задоренка, народився Юрій Рудік у Чернігівській області. У дитинстві родина переїхала до Сум, у 2005 — у Дергачі. До повномасштабного вторгнення працював водієм на харківському підприємстві.

Із 2020 по 2021 роки Юрій Рудік обороняв Україну у зоні ООС, зокрема Попасну. Під час повномасштабного вторгнення повернувся до армії. Служив солдатом у 92-й окремій штурмовій бригаді ім. кошового отамана Івана Сірка. Захищав країну на Слобожанському та Донецькому напрямках. Із кінця січня вважався зниклим безвісти. За деякий час стало відомо, що його підрозділ потрапив під обстріл окупантів, коли виконував бойове завдання біля Андріївки.

«Юрій Рудік був чесною та вольовою людиною, мав високе почуття справедливості, дуже любив своїх близьких та Батьківщину. На момент гибелі чоловікові було 54 роки. Мешканці міста провели героя в останню путь на Алеї Слави Семенського кладовища», — розповів Задоренко.

У захисника залишилися мати, дружина, дочка і син.

Як писав KharkovNEWS.info, на завданні загинув льотчик-штурмовик, випускник харківського університету. Підполковник Владислав Риков здійснив 385 бойових вильотів.

Джерело

Новости Харькова