На Харківщині хочуть підняти тарифи на воду

У Люботині хочуть вдруге за час повномасштабної війни підняти розцінки на частину комунальних послуг.

У Люботинській громаді триває обговорення коригування тарифів на воду та каналізацію.

Міська рада оприлюднила інформацію про наміри підняти тарифи майже на 20%. Протягом кількох днів місцеві мешканці можуть подати заперечення або пропозиції.

«Зауваження та пропозиції від фізичних осіб щодо зміни тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення та очищення стоків приймаються до 15 травня 2023 року. Усі зауваження та пропозиції будуть розглянуті. За результатами їх розгляду ВККУ Люботинської міської ради прийме рішення про їх урахування чи відхилення», — повідомили у міськраді.

Зараз за кубічний метр централізованого водопостачання мешканці Люботина сплаучють 27,30 гривень, за кубічний метр централізованого водовідведення – 38,58 грн. Комунальники пропонують установити тарифи на рівні 31,40 грн і 41,24 грн відповідно.

Будь-які пропозиції можна надсилати на електронну адресу міськради або приносити в письмовому вигляді.

Нагадаємо, Уряд прийняв закон, який передбачає заборону піднімати тарифи на комунальні послуги протягом війни та після шести місяців після її закінчення. Проте він не враховує окремі види тарифів. Так, законодавство не передбачає фіксування цін на водовідведення і холодну воду під час війни.

Хоча на сайті регулятора йдеться про те, що у найбільш постраждалих областях тарифи протягом 2023 року переглядати не будуть. До них належать:

  • Харківська область;
  • Миколаївська область;
  • Херсонська область.

Джерело

Новости Харькова