На Харківщині готові оплатити найдорожчий проєкт шкільного укриття

Тендер оголосили на Ізюмщині.

Два мільйони гривень планують заплатити за створення проєктно-кошторисної документації.

Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району планує замовити послугу із виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо нового будівництва захисної споруди цивільного захисту подвійного призначення у Барвінківському ліцеї №2 (місто Барвінкове, вулиця Соборна, 47). За послугу готові заплатити 2 006 264 гривень. Відповідний тендер опублікований у системі публічних закупівель ProZorro. Укриття буде розраховано на 380 людей.

Аукціон має відбутися наступного понеділка, 6 листопада. Виконати проєкт мають до 25 грудня 2023 року.

У систему ProZorro завантажили тендерну документацію. У графі щодо фінансування проєктно-кошторисної документації вказано: державний/місцевий бюджет. При розробці проєкту замовник просить урахувати діючі державні будівельні норми, санітарні норми та регламенти. Будуватимуть захисну споруду в одну чергу.

У проєкті передбачать доступність захисної споруди для маломобільних людей, розміщення людей на триярусних місцях сидіння та лежання, а також автономне енергоживлення за допомогою дизельного генератора. Захисна споруда повинна мати сучасне обладнання системи пожежної сигналізації. У ній буде інтернет (підключення систем передачі даних укриття до мережі інтернет-провайдера ліцею за допомогою оптоволоконного кабелю). Усі приміщення можуть бути пристосовані для використання у якості технічних, господарських і допоміжних.

Фірма-підрядник надасть проєктно-кошторисну документацію, яка буде містити, зокрема, пояснювальну записку, архітектурно-будівельні рішення, генплан, кошторисну документацію, проєкт організації будівництва та розділи про водопостачання і каналізацію, електротехнічні рішення, слабострумні мережі, пожежну сигналізацію, зовнішні мережі та енергоефективність.

Зазначимо, інші замовники послугу із виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо нового будівництва захисної споруди цивільного захисту подвійного призначення у ліцеях купляли трохи дешевше. Наприклад, на проєкт Ізюмського ліцею №3 хотіли витратити 1,5 мільйона гривень, після аукціону ціна знизилася до 1,4 мільйона.

Проєкт щодо Ізюмського ліцею №11 мав коштувати 1,8 мільйона гривень, після торгів його вартість склала мільйон гривень. За проєкт по Барвінківському ліцею №1 планували віддати 1,5 мільйона гривень, однак на аукціоні запропонували послугу за 1,4 мільйона гривень. Вартість проєкту по Балаклійському ліцею знизилася з 1,8 мільйона гривень до 1,7 мільйона гривень.

Як писав KharkovNEWS.info, у цьому році громади Харківської області більш активно замовляють послуги щодо будівництва або облаштування шкільних захисних споруд. Проте деякі — за завищеними цінами. Завищення виявили на десяти укриттях. Найбільша вартість захисної споруди складає 100 мільйонів гривень.

Джерело

Новости Харькова