На Харківщині діти знайшли тіло окупанта

Усі тіла окупантів збирає J9 — організація Центрального управління цивільно-військового співробітництва Генштабу ЗСУ.

Діти з півдня Куп’янського района знайшли тіло військового з паспортом «ЛНР». Його передадуть на обмін.

Волонтери місії J9 багато місяців працюють у Харківській області. Вони збирають тіла вбитих росіян і передають далі для формування обмінного фонду. Після деокупації вдалося віднайти 400 тіл загарбників. Цього тижня їх викликали на допомогу до села Синиха, на південь від Куп’янська. Село було в тимчасовій окупації від початку великої війни, але росіяни йшли тут транзитом і цим же маршрутом відступали під час українського контрнаступу.

Діти знайшли тіло сержанта на луках і повідомили дорослим. Коли приїхали волонтери J9, то у вбитого знайшли документи, які непогано збереглися. Виявилося, що вбитий — сержант «ЛНР», у нього при собі був паспорт. Чоловіку було 49 років, він був електромонтером, а потім командиром відділення у «військах ЛНР».

Документи убитого окупанта. Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info. 

Представники організації J9 говорять, що встановити особистість загиблого дуже важливо, для цього у нього відібрали зразки ДНК. Це, по-перше, доводить вкотре той факт, що російські військовослужбовці гинули на території України, що важливо для передачі матеріалів до Міжнародного трибуналу. Окрім того, це формування обмінного фонду. По-третє, збирати тіла потрібно ще й заради екологічної безпеки.

Джерело

Новости Харькова