На Алеї Слави поховали харківського євромайданівця Геннадія Ковшика

За інформацією: Суспільне Харків.

Юлія Фіданян тримає фотографію загиблого батька, євромайданівця Геннадія Ковшика. 16 лютого 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

У Харкові на Алеї Слави попрощалися з євромайданівцем Геннадієм Ковшиком — він загинув, допомагаючи пораненим у шпиталі на Донеччині. Чоловік у 2015 році брав участь в антитерористичній операції, а в перший день повномасштабного вторгнення РФ вирішив повернутись на фронт.

Військового Геннадія Ковшика поховали 16 лютого на міському кладовищі №18. Чоловік був заступником командира в госпіталі, загинув 12 лютого, говорить його донька Юлія Фіданян.

"Він приймав поранених вночі, тоді й прилетіла ракета, хоча за його військовою посадою він міг в цей час просто спати", — каже донька Геннадія.

Прощання з євромайданівцем Геннадієм Ковшиком. 16 лютого 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

Геннадій Ковшик був учасником Революції Гідності, служив у 92-й бригаді й захищав Авдіївку та Щастя, розповідає його товариш Володимир Чистилін.

Товариш загиблого євромайданівця Володимир Чистилін. 16 лютого 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

Чистилін каже, Геннадій був справжнім козаком з вусами, говорив принципово українською мовою.

"Ми його пам’ятаємо на Майдані, він був мужнім, рішучім. Без зайвих слів стояв, тримав прапор, приїжджав на велосипеді, був майже на всіх наших акціях", — згадує Володимир Чистилін.

"Ми з Геннадієм разом працювали в харківському об’єднаному "Авіаторі-1". Я працював штурманом, а він був другим пілотом на літаку. З 2014 року проявив себе справжнім патріотом", — розповідає про загиблого товариша Віктор Кирилов.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Геннадій вивіз усю сім'ю з Харкова, говорить його донька.

Прощання з Геннадієм Ковшиком на Алеї Слави у Харкові. 16 лютого 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

"Рано вранці ми всі виїхали. Він ще не довіз нас на захід України, а вже на правому березі розвернувся та поїхав назад у Харків. Інакше він вчинити не міг", — згадує донька євромайданівця.

Алея Слави на кладовищі №18 у Харкові. 16 лютого 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

З початку лютого це вже другий євромайданівець, з яким прощаються у Харкові, повідомила учасниця Революції Гідності Ярина Чаговець. За її словами, з початку повномасштабного вторгнення загинули близько 20 представників харківського євромайдану.

Новости Харькова