МОН рекомендує університетам навчатися очно: що по Харківщині

У Міністерстві обіцяють допомогти з обладнанням укриттів.

Міністерство освіти рекомендує вишам переходити на формат очного навчання.

У МОН констатують, що через тривале навчання онлайн уже видно, як просідає якість освіти. Звісно, у міністерстві говорять, що офлайн-навчання можливе виключно за умов дотримання безпеки, облаштування укриттів.

«Ми рекомендуємо на тих територіях, у тих зонах, де немає безпосередньої небезпеки артилерійських обстрілів чи С-300 максимально забезпечити укриття і виходити в офлайн», – поінформував заступник міністра освіти Михайло Винницький, передають «Факти».

У Міністерстві освіти обіцяють допомогти закладам освіти з обладнанням укриттів.

«Це не завжди вдається, є різного роду можливості, міста й заклади. Я хочу відповідально заявити, що не йдеться про Запоріжжя, про Харків, не йдеться, очевидно, про Миколаїв і про Херсон, і навіть не про Одесу. Але Київ, Тернопіль, Вінниця, Франківськ, Львів і так далі, де є періодичні повітряні тривоги, але безпосередньої загрози артилерії чи наземних дій немає, ми рекомендуємо максимально виходити в офлайн», – наголосив Винницький.

У Міносвіти нагадують, що офлайн-освіта є якіснішою, ніж навчання в дистанційному режимі.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківський університет готується до навчання офлайн. Таке рішення виш прийняв після засідання Ради оборони Харківщини, де йшлося про зняття заборони на навчання офлайн. Тепер у медичному університеті готують кілька укриттів, де студенти разом із педагогами перебуватимуть під час повітряних тривог. Скільки людей зможуть умістити ці захисні споруди, невідомо.

Джерело

Новости Харькова