Міськрада витратить на програмне забезпечення для «картки харків’янина» майже 5 млн грн

Департамент цифрової трансформації оголосив тендер.

За програмне забезпечення планують віддати 4 970 000 гривень.

11 квітня департамент цифрової трансформації Харківської міської ради оприлюднив у системі публічних закупівель ProZorro тендер щодо закупівлі послуги із постачання та впровадження програмного забезпечення для реалізації міських цифрових сервісів, у тому числі картки харків’янина, через мобільний застосунок. Про це пише Харківський антикорупційний центр.

«Мова йде, зокрема, про створення цифрової «картки харків’янина», яка буде працювати через мобільний застосунок. Програмне забезпечення планують придбати з передачею виключних прав на володіння, користування і розпорядження», — розповів ХАЦ.

Раніше харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що у Харкові створять цифрову «картку харків’янина». За його словами, у першому році війни «картки харків’янина» не випускали. Потім зробили перехідну модель такої «картки», оскільки до цього у ній був вмонтований чіп, за допомогою якого можна було б впровадити туди е-ticket. Проте наразі у Харкові проїзд є безоплатним, такі чіпи коштовні. Крім того, заводу, який їх випускав, уже немає. Тому у місті вирішили випускати «картки» без такого чіпа. Також «картку» робитимуть цифровою.

«А по-друге, у Таїланді згорів цей завод, який випускав їх. Їх просто нема, вони там на вес золота. Я сказав, випускати без чіпа. Бо в нас безкоштовний проїзд зараз є, а все інше, інші опції ви отримаєте. Я дуже хочу, щоб картка харків’янина потім буде всім, в тому числі і банківською карткою, і можна буде «карткою харків’янина» на всі знижки, і на все. Але я хочу сказати, я зараз розробляю зовсім іншу модель «картки харків’янина». Ви зможете закачати в телефон, і у вас ще зручніше буде», — розповідав Терехов.

Другого квітня на засіданні виконавчого комітету Харківської міськради внесли зміни до рішення «Про реалізацію проєкту «Картка харків’янина» на час воєнного стану». Внесені зміни стосувалися дозволу на початок розробки мобільного застосунку.

«Як і її пластиковий аналог, Digital X-card підтримуватиме сервіси, які забезпечують отримання соціального дисконту від партнерів проєкту «Картка харків’янина», уніфікацію учнівських квитків (як різновиду картки), персоніфікований облік заходів соціальної підтримки тощо», — повідомляли у міськраді.

Аукціон із тендеру призначений на 19 квітня. Його переможець має створити мобільний застосунок, завантажити його до Apple Store і Google Play, після цього — передати на нього усі права Харківській міській раді. Завершити розробку програмного забезпечення повинні до 31 серпня цього року. Замовник пояснив, що закуповує послугу для підтримки жителів Харкова та через великий попит на «картку харків’янина».

«Дана закупівля проводиться у зв’язку з необхідністю забезпечення в умовах введеного в державі воєнного стану реалізації механізмів соціальної підтримки жителів міста Харкова, що передбачені рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 09.06.2021 №438 «Про затвердження Положення про Картку харків’янина», враховуючи популярність проєкту «Картка харків’янина», а також враховуючи результати дослідження Мінцифри щодо рівня цифрових навичок населення та зважаючи на достатній попит серед заявників на користування онлайн сервісом по подачі електронних анкет — заяв на отримання Картки харків’янина через Портал електронних сервісів міста Харкова, для забезпечення соціальної підтримки, яку отримують громадяни — володільці Картки харків’янина (яка особливо важлива в умовах воєнного стану), та з метою забезпечення подальшого розвитку та розширення міського соціального проєкту «Картка харків’янина», що надасть в тому числі змогу підвищити автоматизацію процесів та забезпечити розширення цифровізації діяльності Харківської міської ради, її виконавчих органів, підприємств, установ, закладів та організацій комунальної форми власності Харківської міської територіальної громади, пов’язаної зі створення мобільного застосунку та цифрової Картки харків’янина, а також дозволить сприяти підвищенню взаємодії виконавчих органів Харківської міської ради з жителями міста Харкова», — сказано у тендерній документації.

Зазначимо, зараз «картки харків’янина» мають більше ніж 450 000 жителів Харкова.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці березня у Харкові з’явилися «картки харків’янина» для волонтерів. Понад 400 «карток» призначалися для волонтерів 22-х організацій, що працюють у місті.

Джерело

Новости Харькова