На Куп’янському напрямку активізувалися війська РФ: ситуація на 30 квітня

За інформацією: Суспільне Харків.

Українські військові на позиціях біля Бахмута на Донеччині, 23 квітня 2024 року. AP

Російські війська активізувалися на Куп'янському напрямку.

Надзвичайної активності у смузі відповідальності 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого немає, розказала у "Суспільне. Студія" речниця бригади Надія Замрига.

"Це, можливо, справа часу. Увага, пильність, підвищена увага у бійців зараз є. Що робить ворог? Завдає артилерійських та мінометних ударів по населених пунктах неподалік лінії зіткнення, проводить авіарозвідку. Все говорить про те, що він всі свої наміри з захоплення сіл навколо Куп'янська та самого міста не полишив", — розказала Замрига.

За її словами, рух росіян відбувається постійно.

"Спочатку це було доукомплектування, бо росіяни зазнали великих втрат, і продовжують їх зазнавати. Те, що накопичує… Ймовірно, підтягує резерви, бо сказати, що десь в одному місці він веде активні бойові дії, а десь затих і нічого не робить, ми так не думаємо. Не сподіваємося. Так, рух є, Росія підтягує особовий склад, БК, техніку якусь", — сказала Надія Замрига.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили дев'ять атак в районах населених пунктів Берестове і Новосергіївка Харківської області та Стельмахівка на Луганщині, повідомили у Генштабі 30 квітня.

Новости Харькова