Після обстрілу з харківського притулку будуть евакуювати собак

Росіяни удруге ударили поруч із територією, де перетримували тварин.

Тварин перевезуть у більш безпечне місце за межами Харкова.

Громадська організація «Порятунок тварин Харків», яка протягом повномасштабної війни рятувала собак із зони бойових дій, оговтується після вчорашнього ворожого удару. Зараз вони шукають ділянку, на якій можна було би звести новий центр для 650 дорослих собак і 130 цуценят.

Унаслідок удару учора пошкоджена одноповерхова будівля притулку у Київському районі. Тут перетримували тварин, були приміщення для співробітників. Через удар КАБом у притулку повилітали вікна, пошкоджений дах (майже весь побитий шифер), у службовому приміщенні пошкоджені роздягальня та їдальня. Наразі притулку потрібні матеріали для вольєрів та земельна ділянка за межами міста, куди б можна було евакуювати тварин.

«Ми шукаємо матеріали для вольєрів, шукаємо землю, приміщення, куди буде можливість потихеньку перевозити тварин. Бо багато з них дуже у великому стресі, і ми розуміємо, що цей район постійно зазнає обстрілів. У нас учора втекла собака під час обстрілів. Тому ми зараз шукаємо матеріали для побудови вольєрів, щоб вони були мобільні. Нам потрібні матеріали для вольєрів — сітка, дошка. Потрібні якісь приміщення, можливо, у когось є якісь приміщення в оренду за містом. Можливо, є якась земля, щоб ми побудували щось для собак», — розповіла KharkovNEWS.info керівник центру адопції для тварин, врятованих під час війни, громадської організації «Порятунок тварин Харків» Тетяна Пасинок.

Під час удару постраждав 42-річний співробітник притулку для тварин. Уночі чоловікові зробили операцію, зараз він знаходиться у середньому стані. Тварини із притулку не постраждали, проте сильно перелякалися.

«У співробітника осколкове поранення, закритий перелом стегна. Він був на роботі, переодягся і йшов додому. Вони йшли разом із жінкою. Жінку оглушило, він зазнав поранень, — розповіла Тетяна Пасинок. — Під час обстрілу одна собака втекла, інші у стресі. Цуценята у дуже великому стресі маленькі. Сьогодні, коли вони чують маленький якийсь шурхіт, вони притискаються просто. Скло полетіло у вольєри до собак, було дуже гучно, але нікого не поранило, не порізало».

Притулок уже удруге потрапляє під обстріл, саме тому вирішили евакуювати собак. Земельну ділянку шукають у напрямку Краснограда, Дніпра або Києва, аби тимчасово утримувати собак із зони бойових дій на час адаптації й прилаштування до сімей.

«Ми шукаємо територію від одного гектару. Якщо це буде з якимось будівлями, ще краще. Це за межами Харкова — направлення Дніпро, Київ, за містом. Це можуть бути якісь конюшні, постройки, ферми. Можливо, хтось в оренду здає, або покинуті, і ніхто ними не користується. Конюшні, корівники», — пояснила Тетяна Пасинок.

«Порятунок тварин» шукає від чотирьох до шести конюшень, аби можна було терміново евакуювати більшість собак упродовж двох тижнів. Також необхідна безпосередня допомога в евакуації собак. Охочі допомогти можуть звертатися за номерами телефонів — 095-400-96-30 (щодо надання матеріалів для вольєрів) і 099-921-82-62 (щодо надання оренди).

Фото: Тетяна Пасинок Фото: Тетяна Пасинок

Як писав KharkovNEWS.info, увечері 29 квітня окупанти обстріляли Київський район Харкова. Близько 18:00 авіаударів завдали біля житлового кварталу. Унаслідок обстрілу постраждав 42-річний чоловік, у багатоповерхових будинках вибито вікна. За попередньою інформацією, росіяни вдарили по Харкову двома уніфікованими міжвидовими плануючими боєприпасами калібру 30 сантиметрів.

Джерело

Новости Харькова