Двох харківських ухилянтів засудили на три роки

Чоловіки не з'явилися о військкомату після отримання кількох повісток.

Ухилянти пройшли комісію, але відмовилися служити.

Комінтернівський районний суд Харкова виніс вирок 35-річному та 28-річному харків’янам, які ухилилися від призову на військову службу. Чоловіків визнали винними та засудили до трьох років ув’язнення.

Слідчі встановили, що у січні 2024 року двоє харків’ян пройшли військово-лікарську комісію, їх визнали придатними до проходження військової служби.

Після цього чоловікам прийшли повістки, де було сказано, що вони мають прийти до Слобідського об’єднаного районного територіального центру комплектування та соцпідтримки. Проте чоловіки проігнорували документи, а у суді визнали провину.

«Під час судового розгляду обидва чоловіки визнали свою вину та заявили, що певною мірою усвідомлювали відповідальність за неявку до збірних пунктів територіального центру комплектування та соціальної підтримки», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловіків визнали за ст. 336 (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) Кримінального кодексу України. Вирок суду набуде чинності після того, як пройде час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Харківської області допомагав ухилянтам втекти до Росії за 9000 доларів. Чоловіки діставалися до країни-агресора лісом.

Джерело

Новости Харькова