Росія атакувала Харків 30 квітня авіабомбами: є загиблий та поранені

За інформацією: Суспільне Харків.

Наслідки авіаудару по Холодногірському району Харкова, 30 квітня 2024 року. Суспільне Харків/Дар’я Кінша

Загиблого внаслідок авіаудару по Холодногірському району звали Олександр. Йому було 25 років. Про це Суспільному розказав начальник слідчого відділу поліції Харківщини Сергій Болвінов.

За його словами, чоловік був на роботі, коли РФ завдала удару, попередньо, УМПБ Д-30. Він загинув від уламкового поранення.

"Чоловіка звали Олександр, 4 травня йому мало виповнитися 26 років. Загиблий був бригадиром, він працював на робочому місці й загинув від влучання уламка в голову. Він загинув одразу. На превеликий жаль, постраждали ще четверо цивільних людей. Вони також працівники цивільного підприємства. І загиблий, і поранені працювали в сусідній будівлі, однак уламки від цієї керованої авіабомби розлетілися на велику відстань. Ту, сусідню, будівлю фактично зруйновано", — розказав Болвінов.

Загиблий був залізничником, у нього лишилася дитина, повідомили в "Укрзалізниці".

О 13:30 Синєгубов повідомив, що з 9 поранених ушпиталили чотирьох.

  • Серед дев'яти поранених до медичних установ госпіталізовано трьох жінок віком 28, 38, 40 та одного 42-річного чоловіка — усі з вибуховими травмами;
  • П'ятьом людям надана допомога на місці, у переважній більшості з них гостра реакція на стрес.

"Перше влучання зафіксовано в Київському районі на території гаражного кооперативу та адмінбудівлі неподалеку. Понад 40 гаражів розтрощені. Зайнялись три легкові автомобілі, пошкоджені ще 6. Другий удар здійснено по Холодногірському району, внаслідок чого пошкоджено дві цивільні будівлі", — сказано у повідомленні.

Росіяни вдарили по Харкову трьома авіабомбами УМПБ Д-30, повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури. За її інформацією, два влучання було по території гаражного кооперативу в Київському районі та одне влучання по території цивільного транспортного підприємства в Холодногірському районі

Доповнено 17:11: До 10 зросла кількість поранених внаслідок російських авіаударів по Харкову 30 квітня, повідомила пресслужба облпрокуратури. Шестеро з них зазнали поранень через влучання в Київському районі, серед них четверо цивільних чоловіків і жінок, а також — двоє поліцейських.

Новости Харькова