Мешканці Харківщини мають бути готовими до можливих блекаутів — Синєгубов

У випадку тривалого відключення світла школярів можуть відправити на канікули.

Ворог буде продовжувати намагатися створити блекаути в Харкові і області.

На цьому наголосив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в етері національного телемарафону.

«Минулого тижня ворог завдав удару по газотранспортній системі, був приліт по Харкову в напрямку однієї з наших підстанцій. Пошкоджена ЛЕП, наслідки усунені, але це свідчить про те, що ворог буде намагатися створити блекауті і в Харкові, і в населених пунктах області», — заявив Олег Синєгубов.

Керівник області наголосив, що люди мають чітко знати, де знаходяться «Пункти незламності». Таких по області 916, крім того діють понад 20 мобільних пунктів.

Також люди мають запастись продуктами і всім необхідним для забезпечення себе теплом і світлом.

«Від себе зробити максимум, щоб бути готовими, якщо не буде світла, чи 2 години, чи 8 годин, чи фактично добу — мати деякий запас, павербанк, продукти харчування. Звичайно, ми будемо робити все можливе, щоби блекаутів не було, підготовитися до найважчих сценаріїв, ми маємо досвід минулого опалювального сезону, ми не очікуємо блекаутів три дні, тиждень, тощо, але маємо бути готовими в тому числі і до цього», — розповів Олег Синєгубов.

Олег Синєгубов розказав, що очікує школярів у разі блекаутів: «Якщо таке станеться, будемо ухвалювати оперативне рішення, в тому числі можливо щодо канікул».

Очільник ХОВА зауважив, що в області зробили все можливе, щоби медична система була повністю автономною, тобто забезпечена повністю генераторами, водою, теплом. Так само мають бути забезпечені заклади освіти.

«Однак освіта у нас йде онлайн, тому це безпосередньо залежить від наявності електроенергії безпосередньо у людей вдома, тому будемо працювати, щоб наслідки ударів якщо будуть, оперативно їх усувати», — сказав Синєгубов.

За словами Олега Синєгубова, в області фактично розпочався опалювальний сезон. На сьогодні із 541 котельні запущені близько 30. До опалення підключені 120 житлових будинків, це 7%. Біля 17% закладів охорони здоров’я також вже мають тепло.

«Темпи підключення повязані виключно з температурним режимом, який фактично ще нам дозволяє тримати паузу із початком опалювального сезону», — зауважив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, ще в частині Харківської області починається опалювальний сезон

Джерело

Новости Харькова