Кількість загиблих у Грозі збільшилася. Але це не остаточна цифра

ДНК-експертизи тривають, п'ятеро людей вважаються зниклими без вісті.

У Грозі продовжують ховати загиблих від ракетного удару, а в Харкові тривають експертизи.

Кількість загиблих від ракетного удару росіян по селу Гроза у Куп`янському районі збільшилась. У Нацполіції повідомили, що ідентифікували 53 людини.

«П`яту добу ми збираємо рештки людей та встановлюємо особи. Ми дослідили 135 рештків тіл і робимо дотепер. ДНК-лабораторії працюють цілодобово… Ми провели 288 ДНК-досліджень, продовжуємо роботу. Станом на зараз ідентифікували 53 людини, які загинули. Проміжні результати: кількість загиблих збільшилась. Враховуючи неідентифіковані частини тіл жертв та заяви про зниклих без вісті, остаточна кількість, на жаль, може ще збільшитись», — повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

У поліції наголошують, що це надскладна робота, адже це найбільший злочин росіян на території Харківської області від початку повномасштабного вторгнення. Армія РФ запустила балістичну ракету «Іскандер-М» по цивільних, які прийшли на поминальний у кафе обід після перепоховання військового Андрія Козиря. Він загинув ще навесні 2022 року, а перепоховання організував його син, Денис. Уся сім`я Андріяя Козиря загинула.

Без вісті зниклими поки що вважаються п`ятеро людей. Поки що експерти не знайшли співпадіння ДНК із будь-яким зі знайдених на місці трагедії фрагментів.

«Ракета розірвала деяких людей на такі частини, що нам доводиться їх збирати по маленьких частинках. Ми проводимо ДНК-експертизи. Є тіла, де відсутні кінцівки, але у нас є лише невеликі частини тіла… Це дуже кропітка робота», — каже Болвінов. 

У поліції сподіваються, що зможуть ідентифікувати усіх загиблих.

Нагадаємо, Росія завдала удару по Грозі удень 5 жовтня. На місці загинула 51 людини, згодом одна померла у лікарні. Серед загиблих є 8-річний хлопець Ваня. Жителі села Гроза загинули цілими родинами. Це найстрашніший злочин росіян проти цивільних на Харківщині.

9 жовтня Рада безпеки ООН провела засідання, присвячене обстрілу села Гроза, на запит української делегації

Джерело

Новости Харькова