Кілька сімей із дітьми відмовилися від евакуації на Харківщині

Це родини із населених пунктів неподалік кордону у Вовчанській громаді.

Росіяни обстрілюють прикордонні населені пункти Харківщини, тому залишатися у них небезпечно.

Із населених пунктів Вовчанської громади, де два тижні тому була оголошена обов’язкова евакуація, вивезли у безпечне місце 184 дитини з батьками. Однак п’ять родин відмовляються залишати домівки.

«Сьогодні вранці так само ворог обстріляв прикордонні населені пункти. Це і Харківський район, Богодухівський, Чугуївський район (це Вовчанський напрямок). І саме з цього напрямку ми завершуємо уже евакуацію дітей, яку ми оголосили обов’язковою. І ми з цього напрямку уже фактично вивезли 184 дитини із батьками. На жаль, у нас ще залишаються п’ять сімей, які всіляко не хочуть виїжджати, наші правоохоронці всіляко пояснюють, що це для безпеки дітей», — розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Родини з дітьми закликають евакуюватися з небезпечних територій. Це ті населені пункти, що розташовані близько до кордону з Росією і постійно потерпають від обстрілів. Окрім Вовчанської громади, небезпечними є населені пункти Куп’янщини. Саме у Куп’янському районі проходить лінія фронту. За словами Олега Синєгубова, окупанти активізували свої штурми по позиціях української армії, успіху не мають. Також вони стріляють по цивільному населенню.

«У нас є сумні приклади того, коли ми евакуйовували дітей із прикордонних населених пунктів Куп’янського напрямку, і одна сім’я повернулася, щоб перекопати свій город, і був прильот. На жаль, 14-річний хлопчик загинув на місці. Ми всіляко пояснюємо, що це може бути небезпечно, надаємо всі умови для тимчасового проживання і перебування, у тому числі організації навчального процесу для дітей. Однак у тих умовах, у яких вони перебувають у тих населених пунктах, що знаходяться за три-п’ять кілометрів від кордону із РФ, там проживати наразі небезпечно», — зазначив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, у середині липня на нараді Ради оборони Харківської області ухвалили рішення щодо обов’язкової евакуації дітей із Вовчанської територіальної громади. Це дев’ять населених пунктів, у тому числі Вовчанськ. Більшість дітей, 144, проживали у самому Вовчанську.

Джерело

Новости Харькова