Жителям громади на Харківщині роздають картоплю

Одна родина може отримати 50 кілограмів посадкового матеріалу.

ООН передала Дергачівській громаді майже 130 тонн посадкової картоплі.

У Дергачі жителям пропонують безкоштовно отримати посадкову картоплю. Вона надійшла як допомога від ООН минулого тижня. Спочатку її роздавали соціально незахищеним верствам населення. Залишок вирішили розподілити між усіма охочими. Одна родина може отримати 50 кілограмів овочів.

«Це програма реагування Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) за підтримки всеукраїнської асоціації громад. Надійшло 128 тонн картоплі посадкової. Це у розрахунку 50 кілограмів на родину. Ми розрахували на 2500 наших мешканців. На тому тижні ми видавали незахищеним верствам населення, тобто які мають соціальний статус — багатодітні, з інвалідністю, малозабезпечені, важкохворі, вік 80+. Але, розуміємо, що залишилася невелика кількість — тонн 20-30, тому ми анонсували сьогодні всім бажаючим отримати картоплю», — повідомила KharkovNEWS.info заступниця начальника Дергачівської міської військової адміністрації з гуманітарних питань Інна Токаренко..

Посадкова картопля, яку роздають мешканцям, оброблена спецрозчином, тому вживати її заборонено.

Для того, щоб отримати посадкову картоплю, потрібно прийти у Дергачівський гуманітарний штаб. Видачу здійснюватимуть із понеділка по п’ятницю з 9:00 до 15:00 та у суботу з 9:00 до 12:00. Із собою потрібно мати паспорт, довідку про фактичне місце проживання або довідку внутрішньо переміщеної особи, що проживає на території Дергачівської громади. Люди, яким уже дали картоплю, отримати її знову не зможуть. Жителі громади вже почали приходити за картоплею.

«Роздача триватиме, поки не роздамо те, що є. Люди приходять, сьогодні вже активізувалися», — каже Інна Токаренко.

Як писав KharkovNEWS.info, у березні фермерам Харківської області безкоштовно роздавали насіння пшениці, ячменю та гороху. Програма була розрахована на юридичних осіб (фермерські господарства та товариства з обмеженою відповідальністю) й фізичних осіб-підприємців, у яких є від 10 до 500 гектарів угідь.

Джерело

Новости Харькова