Жительці Харківщини загрожує десять років тюрми за роботу на окупантів

Жінку будуть судити у Харкові.

Колаборантка пішла працювати до «центру соцобслуговування».

До Орджонікідзевського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 62-річної жительки села Токарівка Куп’янського району, яка під час окупації добровільно влаштувалася до так званої «адміністрації». Жінка стала «и. о. директора территориального центра социального обслуживания (предоставления социальных услуг) Двуречанского поселкового совета».

«Новоспечена «керівниця» займалась обліком і розподілом грошових коштів, підписувала бухгалтерську документацію, складала заявки на фінансування видатків. Також колаборантка видавала заробітну плату підлеглим співробітникам і брала участь у нарадах окупаційної адміністрації. За виконання всіх цих обов’язків жінка отримувала заробітну плату в російських рублях», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо жінки склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Якщо провину жінки доведуть, їй загрожує від п’яти до десяти років тюрми та конфіскація майна. Вона знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області засудили за колабораційну діяльність 326 людей. Із них тільки двом дали умовний строк, усі інші засуджені до реального покарання.

Джерело

Новости Харькова