Житель Харківської області працював фотографом окупантів

Чоловік влаштувався у "відділі ЖКГ", однак займався іншою роботою.

Чоловік фотографував поліцейських і чиновників тимчасової окупаційної влади.

Слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності жителю Балаклії. За даними слідства, чоловік під час окупації пішов працювати у «відділ житлово-комунального господарства військово-цивільної адміністрації Ізюмщини», який створили загарбники. Він обійняв посаду так званого «спеціаліста експлуатації». Однак на своїй посаді виконував іншу роботу — був фотографом.

«Фактично він виконував обов’язки фотографа, зокрема фотографував працівників так званої «народної міліції» та тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія Харківської області і вклеював ці знімки у бланки пропусків. Також встановлено, що підозрюваний знімав організований окупантами масовий захід, присвячений святкуванню «Дня міста Балаклія», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

За даними поліції, чоловікові — 63 роки. Підозру йому сформували за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, 39-річна жителька Балаклії влаштувалася «секретаркою» у так званий «відділ діловодства тимчасової цивільної адміністрації Балаклії». Колаборантка займалася документацією та ходила на наради до окупаційної «влади».

Джерело

Новости Харькова