Житель Харківщини стежив за гелікоптерами ЗСУ

СБУ затримала російського інформатора.

Інформатором виявився мешканець Куп’янська-Вузлового, який підтримував зв’язок з бойовиком.

Співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, який збирав для російських військових розвідувальні дані про місця дислокації та переміщення української армії у Куп’янському районі. Зокрема, про напрямки польотів бойових гелікоптерів Збройних сил України.

«Найбільше ворога цікавили напрямки польотів армійської авіації ЗСУ, зокрема ударних вертольотів. Також він передавав агресору маршрути переміщення бронетанкових підрозділів українських військ поблизу лінії фронту. Крім того, фігурант надсилав загарбникам фото наслідків російських повітряних ударів по місцевих об’єктах цивільної інфраструктури, у тому числі багатоквартирних будинках громадян», — розповів речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

53-річний житель селища Куп’янськ-Вузловий передавав розвіддані окупантам за допомогою месенджера у Telegram. У повідомленні вказував кількість, вид техніки та напрямок руху на місцевості. До повідомлення про наслідки російських ударів додав фразу — «нормально шороху навели там», повідомляють у прокуратурі.

Під час обшуку у чоловіка знайшли та вилучили мобільний телефон, яким він користувався при листуванні з окупантами.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних сил України) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до восьми років ув’язнення. 26 липня Київський районний суд Харкова обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як писав KharkovNEWS.info, у травні СБУ затримала двох інформаторів окупантів, які шпигували за ЗСУ напередодні контрнаступу. 

Джерело

Новости Харькова