Житель Харківщини ошукував людей під виглядом волонтера

Чоловік ошукав понад десятеро людей.

Слідчі оголосили підозру 35-річному чоловікові, який ошукував людей під виглядом волонтера.

За даними слідства, раніше судимий за корисливі злочини у лютому опублікував на онлайн-платформі оголошення. Він пропонував людям допомогти евакуюватися разом з їхніми домашніми тваринами, зокрема із прифронтових населених пунктів. Люди перераховували чоловікові передплату, проте потім він зникав.

«Однак після отримання передплати нібито на бензин, яку потерпілі переказували на карту чоловіка, так званий «волонтер» переставав виходити на зв’язок. Наразі встановлено понад десять потерпілих, які постраждали від дій шахрая», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як уточнили KharkovNEWS.info у прокуратурі, чоловік зареєстрований у Солоницівці, жив в орендованій квартирі у Харкові. Людей встиг ошукати на більше ніж 10 000 гривень.

Підозру чоловікові сформували за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зараз ухвалюють питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, псевдоволонтер привласнив гроші, які жителі Харківської області збирали на дрон. Шахраєм виявився 31-річний житель Первомайського.

Джерело

Новости Харькова