Із харківського університету відрахували студента, який працював на росіян

Засуджений Дмитро Давидченко навчався на другому курсі ХНУРЕ.

У Харківському національному університеті радіоелектроніки повідомили, що Дмитро Давидченко був відрахований ще на початку 2023 року.  

19-річний Дмитро Давидченко був засуджений за роботу на окупанта. У жовтні 2022 року він, житель Краснограда, познайомився у Телеграм-каналі з невідомим і передавав йому фото локацій, які той просив. Давидченка затримали співробітники СБУ під час фотографування військкомату. Після вироку Давидченко поспілкувався з українським ютубером Володимир Золкіним і напевно не зміг відповісти, чому співпрацював із ворогом. Не виключає, що бажав легкого заробітку.

«Учився на програміста на другому курсі, був лідером багатьох команд, вів активне життя, брав участь у заходах військово-патріотичних Почав спілкуватися з невідомою особою, яка попросила сфотографувати військкомат. Був затриманий співробітниками СБУ. Середній рівень достатку. Сума винагороди не обговорювалась. Я не підозрював, що з Росії. Просили також полічити кількість машин і людей. Для чого саме, я не знаю. Це був жовтень 2022 року. На той момент я не розумів, для якої сторони це. У мене не було мети здати інформацію. Я взагалі брав участь у кібер-фронті, допомагав ЗСУ донатами, зокрема зі стипендії. Я тільки після затримання зрозумів, що мій вчинок міг призвести, які наслідки могли бути. Я зрозумів це уже в СІЗО», — сказав Дмитро Давидченко Золкіну.

Він запевняє, що любить Україну, не хоче йти на обмін і мріє повернутися на навчання після тюрми.

У пресслужбі ХНУРЕ повідомили, що Давидченко уже не є їхнім студентом: його відрахували у той час, коли йшло слідство у його справі.

«Він був відрахований та не є студентом Харківського національного університету радіоелектроніки. Про що є відповідний наказ №133Ст від 06.02.2023 року», — написала керівник пресслужби Катерина Голдіна.

Нагадаємо, Дмитро Давидченко рік тому за завданням невідомого сфотографував військкомат, повідомив місце розташування складів Збройних Сил України (а саме ангарів, у яких зберігається та обслуговується техніка). Він засуджений до 5,5 років ув’язнення.

Джерело

Новости Харькова