Із двох громад Харківщини евакуювали 27 родин із дітьми

7 березня з двох громад Куп’янщини оголосили примусову евакуацію.

Станом на 9 березня з Великобурлуцької та Вільхуватської громад евакуйовано 27 дітей з родинами.

Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Усього з двох громад потрібно евакуювати 161 дитину. 

Нагадаємо, у четвер, 7 березня, Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про оголошення примусової евакуації із двох громад Куп’янського району — Вільхуватської та Великобурлуцької. Рішення стосується 18 населених пунктів: сім розташовані у Великобурлуцькій громаді, одинадцять — у Вільхуватській. Евакуювати будуть сім’ї із дітьми.

«Якщо брати ці 18 населених пунктів, то в одному, наприклад проживає 4 дитини, в іншому — 1 дитина, зі своїми родинами. З одного боку, це невелика кількість дітей, а з іншого — залишилися ті, кого досить важко умовити виїхати. І ми вимушені доводити людям, що життя їх дітей, їх близьких, їх самих все ж таким має бути на першому місці», — розповів Олег Синєгубов в етері національного телемаратону.

Крім цього, із 57 населених пунктів Куп’янщини проходить обов’язкова евакуація. Крім сіл Великобурлуцької та Вільхуватської громад, мають виїхати мешканці з дітьми з Кіндрашівської і Курилівської громади. 

«Там за нашими даними, проживає близько 1000 дітей, і ці населені пункти також знаходяться під ворожими ударами», — пояснив Олег Синєгубов. 

Усім евакуйованим нададуть житло, фінансову допомогу та допоможуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи.

Як писав KharkovNEWS.info, російські пропагандисти намагаються завадити евакуації дітей із Куп’янського району. Жителів закликають залишатися дома.

Джерело

Новости Харькова