Ігор Терехов розповів, як часто діти навчатимуться у метро

На навчання до метро діти виходитимуть 3-4 рази на тиждень.

У харківському метрополітені готують локації для навчання школярів із 1 вересня.

Навчання буде проходити у комбінованому форматі — коли частина уроків проводитиметься онлайн, деякі офлайн. Для занять в офлайн-форматі готують локації, але це не станції, запевняє влада. Там хочуть облаштувати місця, де будуть займатися діти, туалетні кімнати й провести освітлення. До станцій метро школярів планують підвозити автобусом. Годувати школярів у метро будуть безкоштовно.

«Це дуже складна робота, бо є певний пасажиропотік, який повинні зберегти. Крім цього, ми повинні обладнати таким чином класи для школярів, щоб там були виконані всі умови, перш за все, це безпека наших дітей. Крім цього, рекуперація, освітлення, туалетні кімнати обладнати. Тому все це ми робимо, щоб наші дітлахи мали змогу навчатися комбіновано в режимі офлайн і онлайн. Крім цього, буде організований шкільний автобус, який буде підвозити дітей до певних станцій метрополітену. Ми будемо безкоштовно годувати наших дітей. Будемо робити таким чином, щоб і дітям, і батькам було спокійно, і ми мали змогу навчатися.Мені було б дуже просто сказати: «Ні, буде тільки навчання в онлайн-режимі». Але я бачу запит дітей, батьків, і будемо робити таким чином, щоб у Харкові з 1 вересня розпочати систему комбінованого навчання  наших дітей», — сказав в ефірі національного телемарафону мер Харкова Ігор Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За змішаною формою: 34 школи, університети і дитсадки у Харківській області хочуть працювати

Терехов говорить, що уже розробили систему, за якою у метрополітені одночасно зможуть перебувати і люди, які прийдуть, аби сховатися там під час повітряної тривоги, і школярі. Заважати один одному вони не будуть. Навчатися у метро всі школярі не зможуть. Навчання організують позмінно, й воно проходитиме до чотирьох разів на тиждень.

«Тому у нас є такі можливості, є балкони метрополітену, є переходи метрополітену. Тому ми все організуємо так, щоб не заважати укриттю харків’ян. Авжеж, у нас нема таких можливостей, щоб усіх одноразово навчати у метрополітені. Тому ми будемо розробляти, і вже зараз готується так звана «шахматка» для того, щоб усі бажаючі змогли використовувати метрополітен для навчання, але це буде не кожного дня. Це буде три-чотири дні на тиждень. І будуть реалізовані різні зміни таким чином, щоб і вчителі, і діти могли використовувати метрополітен для навчання», — розповів Терехов.

Наразі мер Харкова продовжує проводити зустрічі із батьками щодо формату навчання школярів із 1 вересня. За його словами, серед батьків є запит і на навчання у режимі офлайн, і на заняття онлайн. Тому для комбінованого навчання обрали найбезпечніше місце у Харкові — метрополітен. На початку повномасштабного вторгнення декілька місяців у метро ховалися від обстрілів 160 000 харків’ян.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що дитячі садки у Харкові точно відкрити не зможуть.

Джерело

Новости Харькова