Європа засудила атаку росіян на центр переливання крові у Харківській області

На обстріли відреагували МЗС двох країн.

Україні обіцяють продовжувати надавати допомогу та підтримку у боротьбі з країною-агресором.

Міністерства закордонних справ Чеської республіки та Франції відреагували на останні обстріли України з боку російських окупантів. Зокрема, країни-партнери засудили удар по центру переливання крові у селі Кругляківка Куп’янського району, що стався увечері 5 серпня. Чехія зауважила, що росіяни знову вчинили теракт.

«Атака на відділення переливання крові у Харківській області є черговим доказом нелюдської поведінки росіян. Відповідальні за цей теракт мають бути покарані, і Чехія докладе для цього всіх зусиль», — зазначив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

У Міністерстві закордонних справ Франції наголосили на черговому воєнному злочині Росії і пообіцяли продовжувати допомагати Україні.

«Франція рішуче засуджує нову серію російських ракетних і безпілотних ударів, які вразили Україну 5 і 6 серпня, зокрема центр переливання крові на сході країни, атаку, внаслідок якої кілька людей загинули та були поранені. Ці російські удари були навмисно спрямовані проти цивільного населення, що є новим грубим порушенням міжнародного гуманітарного права. Як неодноразово наголошувала міністр Європи та закордонних справ Катрін Колонна, ці неприйнятні дії є воєнними злочинами і не можуть залишитися безкарними. У тісній координації зі своїми партнерами Франція продовжуватиме надавати Україні необхідну допомогу для здійснення самооборони, а також продовжуватиме підтримувати українські суди та Міжнародний кримінальний суд у боротьбі з безкарністю Росії», — написали у МЗС Франції.

Як писав KharkovNEWS.info, російські окупанти обстріляли центр переливання крові у селі Кругляківка на Куп’янщині увечері 5 серпня. На нього скинули керовану авіабомбу. Після обстрілу виникла масштабна пожежа. Унаслідок удару загинули двоє чоловіків, ще четверо були поранені.

Джерело

Новости Харькова