Якими будуть тарифи на тепло в Харкові?

В уряді обіцяють не піднімати ціни.

Постачальникам тепла для населення продаватимуть газ за фіксованою ціною.

У вівторок 22 серпня на засіданні Кабінету міністрів України ухвалили рішення щодо продовження дії механізму покладання соцобов’язку на ринку природного газу. Згідно з рішенням, механізм продовжується до квітня 2024 року. Це означає, що українцям не підвищать тарифи на тепло, вони залишаються незмінними. Про це повідомили на урядовому порталі.

«Забезпечуємо незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні. «Нафтогаз» буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною — 7,4 тис. грн за тисячу кубічних метрів. Це рішення — частина комплексних заходів з підготовки до зими. Працюємо над тим, щоб в оселях кожного українця було світло й тепло, а наша критична інфраструктура отримала надійний захист від російських ракет і дронів», — сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як писав KharkovNEWS.info, в Україні заборонили підвищувати тарифи під час війни. Наразі у Харкові діють тарифи на тепло та гарячу воду, затверджені наприкінці 2021 року. 

У новому опалювальному сезоні будуть діяти такі ж тарифи:

На гарячу воду:

  • у квартирах із рушникосушильником — 93,22 гривні за кубометр (із ПДВ),
  • у квартирах без рушникосушильника — 86,32 гривні за кубометр (із ПДВ).

Опалення:

  • у квартирах із приладами обліку — 1539,50 гривні за гігакалорію (з ПДВ),
  • у квартирах без приладів обліку — 39,38 гривні за квадратний метр на місяць (із ПДВ).

Джерело

Новости Харькова