«Я хоч зараз відкрив би школи, але не можу» — Терехов

Безпекова ситуація не дозволяє відновити роботу закладів освіти.

До Харкова повертаються діти, але поки що не йдеться про відкриття шкіл.

На сьогодні у Харкові мешкають 1,1 мільйона людей. Жителі можуть знову почати активно повертатися до міста, якщо відкриють школи та дитсадки. Харківський міський голова Ігор Терехов каже, що відкрив би школи хоч зараз.

«Ми повинні розуміти, що люди будуть повертатися. Хвиля повернень буде тоді, коли у нас буде відкриті школи, дитячі садочки, коли людям буде, де працювати. Це наша головна задача, але не все залежить від нас, а від безпекової ситуації. Я хоч зараз відкрив би школи, але не можу, бо С-300 летить 35-40 секунд», — пояснив Ігор Терехов, пише «Суспільне».

Очільник Харкова додав, що у планах Харківської міської ради — облаштування укриттів у закладах освіти. Однак кількість захисних споруд, які хочуть облаштувати та суму субвенції на це Терехов не назвав.

«Увага буде надаватись укриттям шкіл, перш за все. Будемо розраховувати, що будемо створювати укриття. Тим паче обладміністрація отримала субвенцію на укриття. Будемо домовлятися. Тоді люди повертатимуться дуже багато», — зазначив Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківська область отримає найбільшу субвенцію на будівництво укриттів у школах. У регіон спрямують понад 224 мільйони гривень. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України на засіданні 28 квітня.

Джерело

Новости Харькова