Харківський університет заплатить фірмі заступника голови ХОВА 1,5 мільйона гривень

Послугу закупив Харківський національний медичний університет.

Підряд фірмі заступника голови ХОВА віддали без проведення аукціону.

8 червня Харківський національний медичний університет підписав договір із фірмою «Будівельник» про проведення капремонту покрівлі навчально-лабораторного корпусу та двоповерхової прибудови до 11-поверхової будівлі навчально-лабораторного корпусу інституту післядипломної освіти Харківського медуніверситету. Ці об’єкти розташовані по вулиці Амосова, 58. Вони постраждали під час ракетно-артилерійського обстрілу. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Замовник не проводив торгів щодо закупівлі, однак договір уклав. Товариство з обмеженою відповідальністю запропонувало рівно таку суму за свої послуги, скільки готовий був віддати виш — 1 448 755,20 гривні. У  систему публічних закупівель завантажили календарний графік виконання робіт.

Згідно з ним, у червні фірма-підрядник буде відбивати штукатурку по цеглі та бетону з парапетів, розбирати покриття покрівлі та проводити підготовчі роботи. На липень заплановано улаштування розділювального шару із геотекстилю, покрівель із полівінілхлоридних мембран, примикань, установлення однорівневих лійок внутрішнього водостоку та парапетних лійок, флюгарок, ґрунтування металевих поверхонь.

У серпні-вересні мають пофарбувати металеві поверхні й улаштувати з листової сталі парапети. Фірмою «Будівельник», яка виконуватиме всі ці роботи, частково володіє заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Михайло Харнам.

«Варто зазначити, що медуніверситет, а до цього академія післядипломної освіти, яка тепер є інститутом у складі ХНМУ, регулярно віддавали підряди ТОВ «Будівельник», співвласником якого є заступник голови Харківської ОВА Михайло Харнам. Також серед співвласників Леонід Надточий та Олексій Чуприн», — повідомили у ХАЦі.

Як писав KharkovNEWS.info, протягом травня у Харкові без аукціонів лише на ремонт будинків витратили понад 35 мільйонів гривень. 

Джерело

Новости Харькова