Харківський театр переїхав до Росії

Колишні актори театру "Время Ч" репетирують нову виставу в Санкт-Петербурзі.

Харківський театр «Время Ч» став російським і змінив назву на «Театр Питер».

Режисерка театру Жанна Богусевич, а також актори Сергій Лістунов і Дарія Терновська переїхали до Санкт-Петербурга. Там вони створили нову театральну студію. Про це написала акторка театру ім. Шевченка Владлена Святаш на своїй сторінці у Facebook.

«Ви грали в Харкові, який бомблять, а потім просто поїхали в расію мистецтво робити, поки всі, з ким ви жили, вчилися, дружили, потерпають від бомбардувань, воюють», — звернулася до колег Владлена.

На першому фото — Сергій Лістунов і Дарія Терновська. Фото: скриншот

Театр «Время Ч» дійсно ще навесні працював у Харкові. Наприкінці квітня митці дали прощальні вистави та попрощалися з глядачами такими словами: «Мирного неба над головою, дорогі харків’яни!» А вже влітку режисерка Жанна Богусевич написала в забороненій в Україні соцмережі «ВКонтакте» про переїзд до Санкт-Петербурга та створення нового театру.

Українська режисерка вітає підписників з Днем Росії. Фото: скриншот

«Так, я в Пітері. Вже в Пітері. Було ухвалене мною таке рішення. Непросте, багатообдумане, але в результаті ухвалене. Це з дитинства було мрією, і я зробила вибір на користь мрії», — написала Богусевич.

Сергій Лістунов і Дарія Терновська теж змінили в цій соцмережі місце проживання на Санкт-Петербург. Але на сторінках у Facebook та Instagram усіх трьох інформації про переїзд до Росії немає.

Колеги артистів-зрадників обурені їхнім вчинком.

«Хотів би якось прокоментувати, але слова тут зайві. Такий мерзотний вчинок», — написав у Facebook режисер Роман Садовський.

«Я в шоці…бо кільки днів тому він був на зустрічі однокурсників онлайн!!!!І не вистачило чеснот нам всім це сказати!!!Колоборант хрінов!!!Давно з ним не спілкувалась…але не думала, що на стільки далеко можна піти», — написала однокурсниця Лістунова акторка Катерина Качан.

Нагорода від ХОВА. Фото Жанни Богусевич

Сергій Лістунов свого часу грав в україномовному театрі ім. Шевченка. Режисерка Жанна Богусевич у березні 2023 року отримала від голови ХОВА Олега Синєгубова почесну грамоту за вагомий внесок у розвиток культури. 

Як писав KharkovNEWS.info, відомий харківський актор Сергій Москаленко став режисером Харківського драматичного театру. До повномасштабної війни він брав участь у конкурсі на посаду керівника тоді ще театру Пушкіна.

Джерело

Новости Харькова