Харківський підприємець працював із Росією під виглядом Туреччини

У Харків завозили російське обладнання.

Харків’янин змовився з росіянином і вигадав схему, аби продовжувати працювати з російською компанією.

Слідчі оголосили підозру 43-річному директору харківського товариства з обмеженою відповідальністю, який під час повномасштабного російського вторгнення продовжив співпрацю з власником материнської компанії у Москві, — громадянином Росії. Схему реалізували за допомогою фейкових турецьких підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судитимуть підприємця, який торгував товарами з «ЛНР» на Харківщині

«Так, харківський ділок замовляв у фірми держави-агресора товари через підставних турецьких підприємців під виглядом того, що продукція вироблена у Туреччині. Грошові кошти, у свою чергу, надходили на рахунок московської компанії, що поповнювала бюджет країни-агресора», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, йдеться про обладнання автоматизації та комплектуючі.

Підозру підприємцю сформували за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років та з конфіскацією майна. Матеріали стосовно громадянина Росії виділили в окреме кримінальне провадження.

Як писав KharkovNEWS.info, Київський районний суд Харкова арештував корпоративні права двох росіян, батька з сином, на підприємства у Харкові. Арешт накладений на корпоративні права у розмірі майже три мільйони гривень.

Джерело

Новости Харькова