Харківський нардеп склав мандат

Верховна Рада підтримала постанову.

Харківський нардеп від фракції «Батьківщина» склав повноваження.

Восьмого грудня на засіданні Верховної Ради України ухвалили дострокове припинення повноважень народного депутата Віталія Данілова. Рішення підтримав 291 народний депутат.

У постанові сказано, що повноваження Данілова припиняють у зв’язку із поданою заявою про дострокове складання повноважень. У документі харківсьцкий нардеп не пояснив причини рішення. Раніше стало відомо про його вихід із «Батьківщини».

«Повідомляю про свій вихід з депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України дев’ятого скликання та складання депутатських повноважень», — сказано у заяві від 22 листопада.

Крім того, достроково повноваження припинили ще двох нардепів — Максима Єфімова з групи «Відновлення України» («за» проголосували 283 нардепи) та позафракційного Дмитра Шпенова (289 нардепів підтримали).

Відтепер у Верховній Раді України 401 нардеп.

Як писав KharkovNEWS.info, Віталій Данілов написав заяву про складання повноважень. Ще у листопаді з’явилася інформація про те, що він вийшов із фракції «Батьківщина». Причина виходу відома не була.

Минулого тижня Данілов також склав повноваження керівника харківської обласної «Батьківщини».

Нагадаємо, Віталій Данілов — нардеп трьох скликань від партії «Батьківщина». Уперше обрався у Верховну Раду у 2007 році. Багато років очолював Харківську обласну організацію політсили. У Верховній Раді нинішнього скликання входив до комітету з питань правоохоронної діяльності. Останнім часом здебільшого не голосував за рішення, які у парламенті підтримувала «Батьківщина». Залишається у Харкові.

Джерело

Новости Харькова