Харківські захисники знищуватимуть окупантів дронами «Натаха»

Безпілотники отримала "Хартія".

Бійці 13-ї бригади Національної гвардії України «Хартія» отримали двадцять нових дронів-камікадзе «Натаха».

Безпілотні літальні апарати допомогли отримати громадська організація «Біта» та письменник і музикант Сергій Жадан. Дрони «Натаха» будуть працювати на знищення російських окупантів. Їх будуть використовувати аеророзвідники. Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі «Хартії».

Фото: «Хартія»Фото: «Хартія»

Нагадаємо, «Хартія» стала дев’ятою бригадою «Гвардії наступу» та сьомою — у Нацгвардії на чолі з підполковником Ігорем Оболєнським. Спочатку це був добровольчий підрозділ. Він на чолі з командиром, бізнесменом Всеволодом Кожемяко обороняв Харківщину, захоплював та знищував військову техніку й піхоту ворога. Підрозділ вів тривалу оборону ділянки фронту в зоні відповідальності (с. Руська Лозова та с. Стельмахівка). Це єдиний добровольчий підрозділ, який воював у Бахмуті.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові вулиці перейменують на честь героїв війни. Нові назви отримають три вулиці та два сквери. Зокрема, сквер в районі Конторської назвуть на честь доброволиці харківського підрозділу «Хартія», аеророзвідниці Владислави Черних, яка загинула 28 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання у місті Слов’янськ. 

Джерело

Новости Харькова