Харківські синхроністки вибороли три медалі у Франції

Харків'янки виступили на етапі Кубка світу з артистичного плавання.

У збірної України з синхронного плавання — дві золоті та одна срібна медалі.

На другому етапі Кубка світу з артистичного плавання харківські синхроністки Влада та Марина Алексіїви здобули золоту медаль у довільному дуеті. Журі оцінило їхній виступ у найбільшу суму балів — 370.2791.

Крім того, Марта Фєдіна отримала срібну медаль у змаганнях із технічного соло. Вона виступила під композицію «Чарівна скрипка» й отримала від суддів 264.1833 бали.

Другий етап Кубка світу з артистичного плавання проходив у місті Монпельє на півдні Франції з 5 по 7 травня. У ньому взяла участь збірна України, усі її учасниці — харківська команда під керуванням Світлани Саідової. У фінальний день збірна України здобула другу золоту медаль за результатами виступу в акробатичній групі.

«Українки вчергове довели, що в акробатичній групі їм немає рівних! За свій виступ Влада та Марина Алексіїви, Марта Фєдіна, Вероніка Гришко, Софія Мацієвська, Дар’я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова і Валерія Тищенко отримали 260.2750 бали, значно випередивши найближчих конкуренток! Президент Федерації синхронного плавання України Ігор Лисов подякував всій команді на чолі з головною тренеркою Світланою Саідовою за блискуче і таке важливе для нашої країни завершення змагань!», — зазначили у Федерації України з синхронного плавання.

Загалом у другому етапі Кубка світу з артистичного плавання збірна України отримала три медалі:

  • у довільному дуеті — Влада та Марина Алексіїви;
  • в акробатичній групі — Влада та Марина Алексіїви, Марта Фєдіна, Вероніка Гришко, Софія Мацієвська, Дар’я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко;
  • у технічному соло — Марта Фєдіна.

Як писав KharkovNEWS.info, у березні збірна України з синхронного плавання виборола дві золоті та дві срібні медалі на етапі Кубка світу з артистичного плавання у Канаді.

Джерело

Новости Харькова