Харківські школярі навчатимуться на п’яти станціях метро

У місті створені 65 додаткових класів для занять у підземці.

Запустити навчальний процес у метро планують у понеділок 4 вересня.

Однак наразі облаштування класів ще триває. У метро Харкова зможуть навчатися учні 19-ти ліцеїв. У них створені 65 додаткових класів. Навчання проводитимуть на п’яти станціях метрополітену. Про це пише «Суспільне» з посиланням на директорку департаменту освіти Харківської міської ради Ольгу Деменко.

«Визнані такими, що можуть використовуватись, п’ять станцій метро. Наразі завершується облаштування класів. Визначено 19 базових ліцеїв, в яких створено 65 додаткових класів. Крім вчителів, у класах у метрополітені працюватимуть педагоги-тьютори, психологи, медичні працівники. Освітній процес здійснюватиметься у змішаному форматі», — розповіла Ольга Деменко.

За її словами, захисних споруд у школах Харкова немає, у 126-ти школах є найпростіші укриття.

Як писав KharkovNEWS.info, мер Харкова Ігор Терехов показав класи у метро, які облаштовують для шкільних занять. Відео зроблено зі станції метро «Університет». Бригади встановлюють труби, витяжки, вікна, роблять освітлення. Туалетні кімнати вже готові. Також працюють над безпекою, вентиляцією з рекуперацією повітря, опаленням, звукоізоляцією.

Джерело

Новости Харькова