Харківська облрада перевірить директорку коледжу щодо корупції

Службове розслідування вже розпочалося.

Прокуратура надіслала подання на облраду про проведення розслідування стосовно Алли Кузнєцової.

Харківська обласна рада проведе службове розслідування, аби виявити причини та умови, що сприяли вчиненню корупційного правопорушення директоркою комунального закладу охорони здоров’я «Харківський обласний медичний фаховий коледж» Аллою Кузнєцовою. Відповідне розпорядження підписала 2 серпня голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко. Воно опубліковане на сайті облради.

«Визначити, що предметом службового розслідування є виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушення, пов’язаного з корупцією, директором комунального закладу охорони здоров’я «Харківський обласний медичний фаховий коледж» Кузнєцовою Аллою Василівною, з обставин, викладених у поданні Харківської обласної прокуратури від 05.07.2023 № 3890/01-43″, — сказано у розпорядженні.

Згідно з документом, комісія має провести службове розслідування до 14 серпня. За його результатами складуть відповідний акт, який нададуть голові облради та постійним комісіям.

До складу комісії, яка проводить службове розслідування увійшли:

  • заступник голови Харківської обласної ради, голова комісії Тетяна Біловол;
  • начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Андрій Гнатушок;
  • член постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства (за згодою) Сергій Григоров;
  • голова постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності та боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування (за згодою) Олег Каратуманов;
  • заступник керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Максим Колінько;
  • заступник начальника управління, начальник відділу правового представництва управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Ілля Крючков;
  • заступник голови постійної комісії з питань соціальної політики, співпраці з інститутами громадського суспільства соціального спрямування та учасників АТО/ООС Світлана Ротач;
  • начальник відділу з питань запобігання корупції управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Олена Юдіна.

Відомо, що у 2021 році Алла Кузнєцова була заступницею директора з навчальної роботи Харківського обласного медичного коледжу. 30 грудня того року вона замінила на посаді директора цього коледжу Едуарда Хомченка.

Як писав KharkovNEWS.info, керівники Держпродспоживслужби стягували з харківських бізнесменів «данину». Затримали чотирьох учасників злочинної групи.

Джерело

Новости Харькова