Харківщину живлять сусідні області

На повне відновлення пошкоджених потужностей регіону потрібні місяці.

У Харківській області продовжують ліквідовувати наслідки останнього масованого удару по критичній інфраструктурі.

Росіяни атакували енергетичні об’єкти регіону 22 березня, запустивши понад 20 ракет С-300 та «Іскандер». Енергетичні об’єкти зазнали критичних пошкоджень, значна кількість абонентів залишилася без електрики, тепло- та водопостачання. На сьогодні більшість споживачів заживлені, повернути електрику вдалося за допомогою потужностей інших областей. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Харківобленерго» оприлюднило графік відключень електроенергії

«Наразі профільні служби докладають усіх зусиль, аби оперативно відновити пошкоджену інфраструктуру області. Заживити значну частину споживачів Харківщини вдалося завдяки потужностям сусідніх регіонів», — розповіли у ХОВА.

Роботи з відновлення об’єктів інфраструктури тривають. Проте на повнк відновлення потужностей потрібні місяці.

«Енергетики продовжують працювати майже цілодобово. Рятувальники розбирають завали, триває підрахунок збитків. За попередніми оцінками, на повноцінне відновлення пошкоджених потужностей можуть знадобитися місяці», — сказав начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, через руйнування ТЕЦ-5 Харків втратив основні потужності генерування теплової та електричної енергії для міста. Російська армія зруйнувала другу за потужністю в Україні теплоелектроцентраль.

Джерело

Новости Харькова