Харківщина чекає на рішення про градацію тривог

У регіоні просять змінити систему оповіщення про повітряні тривоги.

Харківська обласна військова адміністрація направила запит до Міністерства оборони України та Генерального штабу щодо диференціації повітряних тривог.

На території Харківської області часто лунають повітряні тривоги. Це відбувається навіть тоді, коли потенційної загрози саме для Харківщини немає. Через постійні повітряні тривоги до регіону не хоче повертатися бізнес. Із такою кількістю тривог він може працювати лише кілька годин на день, увесь інший час співробітники мають спускатися в укриття. Тому ХОВА просить про розрізнення повітряних тривог. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю LIGAnet.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Усе бачимо»: Олег Синєгубов — про масштаб можливого наступу на Харківщині

«Зараз ми чекаємо, наприклад, рішення від Генштабу щодо диференціації повітряних тривог. Для чого? Для того, щоб у нас повернулася частина бізнесу, тому що вони не можуть працювати, коли так часто у нас на Харківщині лунають повітряні тривоги. Щось там десь злетіло, потенційно для Харківщини загроз немає, однак все одно лунає повітряна тривога. А коли бізнес рахує час, коли йому потрібно працювати, коли він може працювати, а коли йому потрібно людей спускати в укриття, то це дві-три години на добу навіть, він каже: «Мені немає сенсу запускатися в таких умовах». Тому ми наразі подали свої пропозиції до Міністерства оборони, працюємо з Генштабом для того, щоб зробити диференціацію. Це все створить умови навіть зараз, коли йдуть активні бойові дії щодо активізації певної частини бізнесу. Коли у місті проживає 1,2-1,3 мільйона, то все одно, щось має там працювати, якісь супермаркети і все інше, і підприємства, які створюють робочі місця, наприклад, харчову промисловість тощо, вони у нас так само працюють, розвиваються. , — розповів Синєгубов.

Зазначимо, через те, що Харківщина межує із Росією, ракети окупантів долітають до неї за лічені хвилини. Тому часто повітряна тривога не встигає спрацювати.

Як писав KharkovNEWS.info, пізно увечері 10 січня росіяни обстріляли ракетами С-300 Київський район Харкова. Під обстріл потрапив готель. Одна ракета впала у землю біля фасаду, інша влучила у дах. Постраждали тринадцятеро людей, у тому числі іноземці. У готелі зруйнована одна стіна, частково знищені номери.

Джерело

Новости Харькова